Konferencja dotycząca jakości i bezpieczeństwa żywności
Mazowiecki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Warszawie jest wraz z Warmińsko - Mazurskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Olsztynie oraz Lubelskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Końskowoli partnerem Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Szepietowie w operacji składającej się z bezpłatnej dla uczestników konferencji połączonej z wizytami studyjnymi w małych przetwórniach.
Całe przedsięwzięcie realizowane 5 i 6 września br. w województwie podlaskim odbywa się pod nazwą „Jakość i bezpieczeństwo żywności w małym przetwórstwie rolno - spożywczym”.
Do udziału zachęcamy szczególnie rolników i innych mieszkańców obszarów wiejskich zainteresowanych podjęciem małego przetwórstwa rolnego, już prowadzący przetwórstwo, oraz doradców rolniczych z województw podlaskiego, warmińsko-mazurskiego, mazowieckiego i lubelskiego.
Celem przedsięwzięcia jest podniesienie świadomości i wiedzy w zakresie zachowania bezpieczeństwa i wysokiej jakości wytwarzanej żywności jako warunków podstawowych przy małym przetwórstwie rolno – spożywczym.
Osoby zainteresowane udziałem w wyjeździe proszone są o wypełnienie karty zgłoszenia z klauzulą informacyjną i złożenie do 29 sierpnia 2018 do godz. 15.00 skanem na e-maila;
Z uwagi na ograniczoną liczbę miejsc (15 uczestników) o zakwalifikowaniu się do udziału w przedsięwzięciu zdecyduje komisja powołana przez dyrektora właściwego terytorialnie WODR.
Dokumenty do pobrania:
Koordynatorem projektu jest: Zenona Szostek
e-mail :